Ден 45: Нов "автопарк" - Джипките са толкова малки, колкото е малък моралът на премиера (ВИДЕО)

Ден 45: Нов "автопарк" - Джипките са толкова малки, колкото е малък моралът на премиера (ВИДЕО)
A A+ A++ A

На 45-тия ден от антиправителствените протести недоволстващите подариха нов „автопарк“ на премиера Бойко Борисов. Те наредиха двайсетина малки колички играчки пред Министерски съвет. От уредбите пред президентството пък прозвуча песента на Тодор Колев „Камион ме блъсна“ като поздрав към Борисов. 

Джипките са толкова малки, колкото е малък моралът на премиера“, посочи Арман Бабикян. "Сега ще бута малките джипки в килията. Все пак няма да е самичък там", коментира на свой ред адв. Николай Хаджигенов. 

Исканията на протестиращите остават същите - оставките на премиера и главния прокурор.

Остават палатковите лагери на трите ключови кръстовища в София – на пл. „Орлов мост“, пл. „Независимост“ и при СУ. 

За поредна вечер на бул. „Ситняково“ се провежда и контрапротест на граждани, недоволни от блокадите в София. Те се обявяват като „гражданска стража“ против затварянето на кръстовището при посолството на Румъния. Техният протест обаче е на тротоара и няма затруднения в движението.

Протести в страната 

Съботният протест във Варна започна на обичайното си място - пред общината, съобщи БНТ. Сред протестиращите срещу правителството и главния прокурор днес има и медицински специалисти. Те казаха, че нямат политически искания, а искат да спрат лъжите за състоянието на сектора и да не се третират болниците като търговски дружества, така че парите за здраве да отиват за пациентите и за тези, които ги лекуват. Изразиха и недоволство от условията за работа и ниското заплащане, което води до все по-голям недостиг на кадри. След като недоволните от управлението на страната се събраха, шествието планира да премине през централната част на града и да достигне Морска гара и Крайбрежната алея.

Протестът в Пловдив тази вечер е организиран от клуб "Възраждане". Освен българското знаме протестиращите развяха и Самарското знаме, с което българските опълченци воюват за българската свобода на Шипка.

"Оставка" на Шипка

По-рано през деня четирима мъже и една жена се барикадираха на Паметника на свободата на Шипка и пуснаха знаме с надпис "Оставка". Демонстрантите бяха изведени принудително с полиция. 

От "Отровното трио" обаче разкритикуваха деянието. „Не сме съгласни паметници като Шипка и честване на подобни национални празници да бъдат осквернявани с партийна политика. Според нас това е партийна политика и трябва да бъде избегната. Това по-скоро е насочено в друга посока. Опитват се по някакъв начин да осквернят протеста и празника. По-скоро го отдавам на това“, коментира адв. Николай Хаджигенов.

#„Орлов мост“ #„Независимост“ #Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници