Бившият приятел на убитата Мария Златанова не я познавал

Бившият приятел на убитата Мария Златанова не я познавал
Обвиненият в жестокото убийство на Мария Златанова в Слънчев бряг Михаил Менашки. Снимка: e-burgas.com
A A+ A++ A

Бургаският окръжен съд остави за постоянно в ареста задържания за убийството на 30-годишната Мария Златанова в Слънчев бряг.

Изненадващо Михаил Менашки заяви, че не я познавал и категорично отрече да я е убил.

В сряда съдът гледа мярката за неотклонение на 29-годишния бивш полицай от Бургас, който бе арестуван часове след убийството.

В съдебната зала той обяви, че в нощта на инцидента е бил на рожден ден, предаде БТА.

„Бях на рожден ден с приятелката ми, не съм излизал изобщо и не познавам добре Мария. Бъркат ме с мой колега, който имаше връзка с нея. Аз съм нямал“, заяви Менашки, цитиран от местиня сайт e-Burgas.

По думите му бил чувал и виждал Мария, но никога не били имали близки отношения с нея. Контактувал с нея служебно.

В периода, в който работил в РПУ Несебър, тя често се обаждала директно по мобилните телефони на униформените, за да разрешат проблеми в заведението, на което била управителка.

„Тя се е обаждала на мои колеги, позната им е била като барманка и ги е търсила, когато се случи нещо", заяви още пред магистратите Менашки, като не показа никакво съжаление за случилото се с младата жена, коментира пък сайтът „Бесове".

Пред журналисти обаче съдия Пламен Синков потвърди версията на близки на жертвата, че двамата са имали интимна връзка преди време.

Магистратът разказа пред журналисти, че приятелката на Менашки Маргарита Митева е опитала да поеме вината върху себе си.

Обяснила, че кухненският нож, с който Мария беше наръгана смъртоносно, е неин и го носела в себе си за самозащита, тъй като е манекенка.

Маргарита изпитвала ревност към бившата приятелка на Менашки. Тя му казала, че иска доказателство за любовта си и поискала „да понабие" Мария.

Вместо това обаче се е стигнало до убийството. Златанова е била намушкана пет пъти, като един от ударите – в сърцето, бил фатален за нея.

Сред основните доказателства срещу експолицая, който е разследван и за търговия с фалшиви винетки, са ножът и ДНК експертиза, която е показала, че по блузата му има кръв както от Мария, така и от приятеля й Симеон Куминков, който беше ранен при инцидента.

Освен това той е разпознал нападателя по снимки часове след убийството, иззети са и записи от видеокамери.

След като Менашки отрече вината си, съдията попита иронично: „Да не би Симеон да се е намушкал, после да е наръгал Мария, и да се е избърсал в твоята тениска?“.

„Не знам. Варианти много“, отговори му обвиняемият.

Той може да бъде осъден на минимум 15 години лишаване от свобода или доживотен затвор, тъй като е обвинен по чл. 116 – за предумишлено убийство по особено жесток и мъчителен за жертвата начин.

В момента се събират доказателства и за други престъпления – незаконно притежаване на боеприпаси, както и за нанасяне на средна телесна повреда на Куминков.

Предстои на Менашки да бъдат повдигнати и допълнителни обвинения, каза прокурорът Красимира Каталиева.

Жестокото убийство беше извършено в нощта срещу понеделник на паркинга пред хотел „Гларус”. Тогава Мария, която била управителка на бара в комплекса, се качвала в автомобила „Ауди Q7" на 18-годишния футболист от Несебър Симеон Куминков.

След като убил нея и ранил приятеля й, който се опитал да я защити, нападателят избягал.

#Мария Златанова #Слънчев бряг #Бургас #съд #убийство #Михаил Менашки #Несебър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници