Седемнадесети ден на антиправителствени протести: Протестиращите замерят Министерски съвет с домати и тоалетна хартия

Седемнадесети ден на антиправителствени протести: Протестиращите замерят Министерски съвет с домати и тоалетна хартия
A A+ A++ A

Днес е седемнадесетият ден, в който продължава провеждането на антиправителствени протести в цялата страна. По традиция най-много хора се събират в София пред Министерски ствет. Те настояват за оставките на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.

За момента протестът протича спокойно. Хората пеят песента „Борисов, чао“ и скандират "Оставка". Блокирано е движението по бул. „Цар Освободител“.

Днес протестиращите замерят сградата на Министерски съвет с домати и тоалетна хартия. "Наздраве, Борисов. Салатата идва. Черпим те за оставката ти", коментираха протестирате. Организаторите призовават да се пазят полицаите

Вчера протестиращите хвърляха пъдпъдъчи яйца по сградата на Министерски съвет. Нямаше задържани. Отново бяха блокирани ключови кръстовища в столицата. Започва обаче да се увеличава броят на афектираните шофьори, засегнати от това. Според полицията водачите претендират за нарушени права и интереси и са склонни на по-крайни действия.

По традиция участници в протеста блокираха и сградата на БНТ с искания за оставката на директора Емил Кошлуков, докато вътре бяха председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дарикова и лидерът на БСП Корнелия Нинова, които участваха в предаването „Панорама“. След близо два часа престой в сградата двете бяха изведени с полиция, а протестиращите бяха избутани от пространството пред „Сан Стефано“, за да се освободи място за извеждането им. И двете бяха посрещнати с викове „Оставка“.

#Борисов #оставка #протест #домати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници