„Масово хвърляне на каскети“ пред Съдебната палата в столицата, хиляди искат оставка на Борисов и Гешев (ВИДЕО)

„Масово хвърляне на каскети“ пред Съдебната палата в столицата, хиляди искат оставка на Борисов и Гешев  (ВИДЕО)
A A+ A++ A

Демонстранти се събраха на 14-и поред антиправителствен протест в София. Мястото на демонстрацията отново е в карето между сградите на Министерския съвет и Президентството, а участниците в нея продължават да искат оставките на правителството и на главния прокурор.

Протестиращи блокираха движението в района и замерваха сградата на МС с тоалетна хартия с възгласи "Оставка!".

Освен за оставката на правителството и на главния прокурор хората на площада настояват и за въвеждане на машинно гласуване на следващите избори, независимо кога ще са те

"Нямам доверие на машинното гласуване, защото може да бъде манипулирано. От друга страна при него не може да има "мъртви души", което ще удари много силно избирателната активност на ГЕРБ", заяви един от участниците в днешната демонстрация.

Протестиращите казват още, че „времето за диалог е свършило и искат избори, както и да бъдат управлявани от честни хора“.

„След като падне правителството, се надяваме на пълна съдебна реформа…Вече съм 60-годишен и ми писна да работя на две места и да не мога да си отглеждам децата и внуците, както трябва, защото в тази държава от министър-председателя до последния държавен служител всичко краде. Разби се индустрията, затварят се болници…Оставка на цялото правителство и служебен кабинет, който да организира честни избори задължително с машинно гласуване“, заяви протестиращи пред БНР.

Към демонстрацията се присъединиха и участниците в акцията „Масово хвърляне на каскети“, която по-рано се проведе пред Съдебната палата.

Протест срещу правителството се провежда тази вечер и в други градове в страната.

 

#Гешев #ГЕРБ #протест #полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници