Протест пред Парламента пак има! Полицията пази депутатите от хорската "любов" ВИДЕО

Протест пред Парламента пак има! Полицията пази депутатите от хорската "любов" ВИДЕО
A A+ A++ A

Протест пред централния вход на Народното събрание има и днес. Доста хора са се събрали, за да поискат оставката на правителството и тази на главния прокурор. Те настояват още ролите на Доган и Пеевски като кукловоди на паралелната държава да бъдат спрени.

НА СТЕНАТА НА ОТРОВНОТО ТРИО - ТУК И НА НИКОЛАЙ ХАДЖИГЕНОВ - ТУК, МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ВИДЕО ОТ ПРОТЕСТА В МОМЕНТА

Организаторите посочиха начален час от 9 ч. тази сутрин, но засилено полицейско присъствие имаше още в 7ч. Органите на реда са отцепили изцяло сградата на Парламента, за да се проведе гласуването на вота на ендоверие безпрепятствено.

Движението по бул. "Цар Освободител" се осъществяваше първоначално безпрепятствено, после бе блокирано. Очаква се 13-тият по ред протест да премине в гражданско неподчинение, каквато заявка дадоха обявилите се за организатори Арман Бабикян, адв. Николай Хаджигенов и проф. Велислав Минеков.

През изминалото денонощие до окупация на ключови сгради в София не се стигна заради масираното полицейско присъствие, което отцепи държавните сгради в голям периметър. И все пак протестиращите изразиха недоволството с пресичане на пешеходната пътека пред парламента и блокиране на една от линиите на метрото.

След което в Първо РПУ сред задържаните се оказа и бившият депутат Минчо Спасов. Исканията остават същите. Оставка на правителството, оставката на главния прокурор, изгонване на мафията от управлението.

Без сериозни нарушения на реда са преминали протестните действия вчера в София, съобщиха от пресцентъра на МВР. Четирима души са отведени в столични районни управления. Двама 16 годишни младежи, единият от които без документ за самоличност, са палили факли по време на шествието, и по-късно са предадени на родителите им. Полицията отново напомня на участниците в протестните действия за спазват обществения ред и да не се поддават на провокации.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници