Протестиращи блокираха движението пред Първо районно управление (НА ЖИВО)

Протестиращи блокираха движението пред Първо районно управление (НА ЖИВО)
A A+ A++ A

Протестиращи блокираха движението пред Първо районно управление. По-рано днес там беше задържан бившият депутат Минчо Спасов за срок до 24 часа по закона за МВР. Неговите адвокати не са допуснати вътре, оплакаха се те пред bTV.
Задържането на Спасов Мая Манолова определи като опит да се сплаши протестът и каза, че ще останат там, докато той не бъде освободен. Все още няма яснота защо е задържан, защото първите адвокати, които влязоха, още не са излезли.

Софийският адвокатски съвет изпрати представители и ние мислим да направим адвокатска защита от много адвокати, които не може да побере Районното, заяви Татяна Дончева.

Ето какво още каза адвокатът му Татяна Дончева пред bTV:

„Има конституционно задължение да си осигури адвокатска защита на задържания в момента на задържането. Това задържане е факт отпреди ние да дойдем тук. Дали те са оформили и кога постановление за задържане, протокол, искане за задържане за 24 часа или каквото и да било, не е ясно. Те не ни допускат. Офицерите на Първо районно са достатъчно много, никой не иска да даде информация, но ние разполагаме с такава, че той е вътре, защото на Минчо са му дали изключения телефон, за да звънне на един човек, и той му е звъннал и сега ще дойде и той“.

Това правителство така тръгна, така си кара 10 години и така ще си отиде – с пълно пренебрежение към всякакъв закон. Задължението да бъде допуснат адвокат си остава и то е грубо нарушено. Ние дори не знаем това, което е публикувано каква връзка има с живия живот.

Това е опит да се сплаши протестът, заяви Мая Манолова.

„Това е опит да се даде урок на един от най-активните. Минчо днес е от сутринта пред Народното събрание и протестът, ако продължават офицерите и техните началници от Първо районно по този начин ще се премести тук. Една част от протеста ще дойде тук, пред Първо районно, ще блокира тази улица и ние няма да си тръгнем докато не освободят Минчо Спасов. Не е начинът и нито той е плашлив, нито ние сме плашливи, така че ще стоим тук и той просто трябва да бъде освободен“, каза Манолова.

Гледайте протеста на живо: 

#Първо районно управление #Мая Манолова #протест #Минчо Спасов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници