Над дванадесет часа продължава гражданското недоволство и блокадата пред парламента в 12-ия ден от протестите (НА ЖИВО)

Над дванадесет часа продължава гражданското недоволство и блокадата пред парламента в 12-ия ден от протестите (НА ЖИВО)
A A+ A++ A

Над дванадесет часа продължава гражданското недоволство и блокадата пред парламента в 12-ия ден от протестите.

Стотици граждани прекъснаха трафика и заеха пространството пред централния вход на парламента с възгласи за незабавна оставка на правителството и на главния прокурор и нови избори, предава bTV.

Гледайте протеста на живо: 

В протеста се включиха също и няколкостотин души, работещи в хазартния бизнес. Те уточниха, че 200 хил. души работят в този бранш и са против проекта на Валери Симеонов за промени в Закона за хазарта, които щели да доведат до съкращаването на много хора, съобщава "Дневник"


Протести има в редица градове в България. По данни на БНР в Благоевград се оформят два фронта на недоволството. Едната група продължава с протести на централния площад, а другата се присъединява към демонстрациите в София. В Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново и Стара Загора също има насрочени демонстрации.


Протестът започна в 7 ч. сутринта, а недоволните обявиха, че от днес втърдяват мерките и ще пречат ефективно на работата на властта.

Малко след 8 часа сутринта недоволните намериха начин да спрат движението по булевард "Освободител", като започнаха да пресичат непрекъснато пешеходната пътека до сградата на парламента, малко след това обсадиха булеварда, където са и до сега. Изключително засилено полицейско присъствие, целият периметър около служебния вход на народното събрание беше отцепен за да не могат да стигнат протетсиращите.

От 7 ч. сутринта протестиращите успяха да заемат позиции само пред централния вход на парламента. Полицейски кордони им попречиха да обградят цялата сграда.

 

#протест #оставка #Борисов #Гешев #Парламент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници