СДВР: 8 лица са задържани на осмия ден от протестите

СДВР: 8 лица са задържани на осмия ден от протестите
A A+ A++ A

На брифинг на СДВР Антон Златанов, заместник-директор на Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР), коментира протестите, които вече повече от седмица се разиграват в центъра на София. Той уточни, че няма нито един полицейски служител, който да почива в момента, работят при доста тежки условия и се справят отлично.

Той допълни, че при оформянето на агресивни групи служителите на реда подпомогнаха да няма допълнителна ескалация на напрежението. 

Златанов е категоричен, че униформените реагират адекватно и от СДВР изразяват поздравления за това, че всичко преминава гладко.

Златанов заяви, че през осмия ден на протеста са задържани 8 лица, в двама от които е имало наркотични вещества, а в останалите шест - спрейове, боксове и пиротехнически изделия.

От СДВР призовават гражданите да съдействат на полицията и да се различават от агресивните групи сред тях. Огромна част от тях си тръгват около 21-22 часа и имено тогава картинката на площада се променя, сформират се агресивни групи, някои от тях са употребили алкохол и други вещества и започва ескалация на напрежението, уточни още зам.-директорът. 

Той се обърна към всички протестиращи със следното: Умолявам всички, които присъстват на протестите, когато се стъмни - приберете се вкъщи, за да дойдете отново на следващия ден. 

#СДВР #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници