„Спасеното“ знаме от „Росенец“ на протеста в София (ВИДЕО)

„Спасеното“ знаме от „Росенец“ на протеста в София (ВИДЕО)
Изправи се.БГ
A A+ A++ A

В осмия ден на антиправителствен протест в центъра на София, недоволните символично биха дузпата на Бойко Борисов и развяха „спасения“ трибагреник от плажа „Росенец“, предаде репортер на БГНЕС.

Въображението на недоволните с всеки изминал ден е все по-продуктивно в изобретените си протестни материали. Днес новото в триъгълника на властта е импровизирано футболно игрище – с врата точно под прозорците на Министерски съвет и кукла, олицетворяваща премиера. Протестиращите се редуваха да бият дузпата един след друг в знак на протест.

Другата новост в осмия ден на антиправителствен протест е стол от инквизицията, на който бяха поставени цветя и плакат с лика на Бойко Борисов, също поставен на жълтите павета и „спасения“ трибагреник от плажа „Росенец“.

„Показахме, че българите можем да бъдем обединени, когато се борим срещу беззаконието. Така че, продължаваме напред с ясната идея от утре да осъмнем с един нов парламент. По отношение на флага имаме една идея, която не знаем дали ще се осъществи. Предстои да разберете“, заяви за БГНЕС Бисер Русимов, който „спаси“ националния символ.

„Няма леви, няма десни – на всички сме ви бесни!”, гласи един от плакатите. На площада е дошла и група от Бургас. Сред опънатите плакати имаше и такъв, който гласи, че „властта се чисти като вход – отгоре надолу“.

Освен в столицата протести има и в много други градове на страната. Заявени са протести и в чужбина.
Междувременно от СДВР призоваха за мирни и законни протестни действия. 



#протест #оставка #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници