С какъв капитал са стартирали едни от най-големите компании?

С какъв капитал са стартирали едни от най-големите компании?
pixabay.com
A A+ A++ A

Прекарваме най-малко 1/3 от живота си на работното място. Работата е не просто източник на доходи, с нея се асоциират успехът, социалният статус. Важна е за емоционалния комфорт, самочувствието и щастието. Всичко това поражда необходимост да практикуваме професия, която ни носи удовлетворение. Често обаче действителността е различна – заядлив шеф, липса на перспективи за израстване, ниско заплащане, сфера, която не ни вдъхновява. Част от хората, попаднали в подобна ситуация, мечтаят да стартират свой бизнес, да изградят собствен бранд. Онова, което ги спира, е погрешното схващане, че печеливша компания се създава с огромни капиталовложения. Схващане, което поставя бариери пред потенциално успешни бизнеси. Едни от най-успешните и големи компании са стартирали дейността си с ограничени средства или дори с кредит.

От количка за хамбургери до 110 млрд. долара

Сред 10-те най-скъпи бранда днес е McDonald's, оценява се на над 110 млрд. долара и притежава повече от 35 000 ресторанта. Историята на фирмата започва през 1937 година, когато братята Макдоналд отварят в Калифорния с изключително ограничени средства щанд за бързи закуски, където продават хамбургери за 10 цента. Три години по-късно заменят количката за бърза закуска с ресторант. Броят на обектите им непрекъснато нараства. През 1961 г. продават марката за 2.7 млн. долара на Крок, който надгражда успеха ѝ.

Козметиката на една перачка

Първата жена милионер в Америка - Мадам Си Джей Уокър - е родена в семейство на роби и изкарва прехраната си като перачка, припечелвайки долар на ден. Бизнеса си с козметични продукти за чернокожи дами стартира от нулата, продавайки сама стоките от врата на врата. Постепенно изгражда мрежа от дистрибутори, отваря фризьорско училище, козметични салони, фабрика.

Основателят на „Хонда“ - Сойчиро Хонда - работел като механик, бил самоук и беден инженер. Той заложил бижутата на съпругата си и взел малък кредит, за да се образова и да сбъдне мечтата си за собствена компания.

Още ли чакате финансова стабилност, за да осъществите мечтата си? Видимо от последния примердори в момента да сте с финансови затруднения, можете да вземете скромен кредит от компании като Vivus.bg и да тръгнете с малки крачки към върха. Ако наистина имате мечта, преследвайте я без оправдания – нужна са само упоритост и целеустременост.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници