Мъж обяви гладна стачка заради новия устройствен план на Варна

Мъж обяви гладна стачка заради новия устройствен план на Варна
Несъгласен с новия Общ устройствен план (ОУП) на квартал „Виница“ в морската столица, варненецът Панчо Янакиев обяви гладна стачка пред сградата на общината. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Несъгласен с новия Общ устройствен план (ОУП) на квартал „Виница“ в морската столица варненец обяви гладна стачка пред сградата на общината.

Председателят на сдружение „Обществен съвет на Виница“ Панчо Янакиев ще спре да се храни в знак на протест, защото „не бива обществото на този град да бъде лъгано, да бъде подвеждано и да бъде манипулирано“, предаде БГНЕС.

„Имайте предвид, че вчера, когато имаше представяне на тенденциите за инфраструктурни проекти за бъдещето на Варна до 2020 г., Виница пак беше изключен, даже не беше заложен и като гето. Защото ставаше въпрос за един куп инвестиции в други квартали, но ние бяхме изолирани в тази класация“, добави Панчо Янакиев.

В същото време министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова одобри и подписа Общия устройствен план на Варна.

С това процедурата приключва и планът не подлежи на обжалване. Той окончателно ще влезе в сила след обнародването му в „Държавен вестник“.

Последният устройствен план на морския град е от 80-те години на ХХ век.

#гладна стачка #Варна #ОУП #Общ устройствен план #Лиляна Павлова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници