Сачева порица президента: Не можеш да подкрепяш някой, който е с 18 обвинения

Сачева порица президента: Не можеш да подкрепяш някой, който е с 18 обвинения
A A+ A++ A

Нека като за начало президентът да разкрие телефонните си разпечатки и SMS-ите си, все пак личният пример е най-добър. Според мен да защитаваш обвиняем, който е ощетил хазната със 700 млн. лева не е държавническо поведение. Това заяви в предаването "Още от деня" по БНТ министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

Припомняме, че по-рано през деня президентът Румен Радев призова премиерът и всички министри от кабинета да разкрият цялата кореспонденция не само с Васил Божков, но и с едрия бизнес и характера на тази кореспонденция.

Режим на диалог с източника на тази информация няма. Хората в момента са в заблуждение какво точно се случва. Говорим за човек с повдигнати обвинения. За момента ние виждаме от негова страна само манипулации, недомлъвки, недомислици, но реално нямаме нито едно доказателство. Това, което е много ясно, е, че има политическа заявка, в която някой обвиняем иска да е алтернатива на властта. Пак ще повторя, че не можеш да заставаш на страната на някой, който е обвиняем и е с 18 повдигнати обвинения, коментира министър Сачева, според която държавният глава Румен Радев повече от очевидно защитава укриващия се в Дубай Васил Божков.

,,След отпускането на мерките виждаме няколко огнища, което е ясен знак, че правителството нито за момент не е манипулирало информацията за коронавируса. Със сигурност това, което правим, е да наблюдааме ситуацията и където е необходимо да се въведат нови мерки'', каза тя.

По думите ѝ безработните у нас към днешна дата са 86 хил. души, а близо 64 хил. са си намерили работа.

,,Дистанционната работа е тема, която тепърва ще дискутираме с нашите социални партньори. Гъвкавите форми на заетост трябва да бъдат разгледани в бъдеще в трудовото ни законодателство'', допълни Деница Сачева.

На въпрос дали ще предвиждат някакви облекчения за туристическия бранш социалният министър отговори, че в момента текат разговори с Министерството на туризма и в близките дни трябва да има развитие по тази тем

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници