Стефан Данаилов оживя на дувар в столицата на виното

Стефан Данаилов оживя на дувар в столицата на виното
A A+ A++ A

Стефан МАРКОВ, Novinite.bg

Наскоро бяха отбелязани 6 месеца от кончината на легендарния Стефан Данаилов. Големият актьор бе изпратен от многохилядно множество в края на ноември, а споменът за него е жив в сърцата на милионите му почитатели. 

Novinite.bg научи за похвална инициатива на художника Стойко Гъгъмов в пловдивското село Брестовица. Чрез неговите бои или спрейове Мастера оживя на дувар в красивото село, намиращо се в полите на Родопите, на около 15-ина километра от Пловдив.

Произведението е много качествено и няма как човек да сбърка коя обичана личност е изобразена на оградата. Всъщност, авторът преди това е изрисувал ликовете и на други велики българи.

Жителите на Брестовица, известна и като столицата на виното заради лозовите масиви и гроздовите елексири, са благодарни за инициативата на Гъгъмов. Те са подели и похвална акция - събират пари за художника, за да му окажат помощ и да го насърчат и мотивират за още подобни творби, които повдигат духа, карат човек да се гордее и не на последно място - радват окото.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »