Ангелкова: От 1 юни отваряме заведенията за закрито

Ангелкова: От 1 юни отваряме заведенията за закрито
A A+ A++ A

132 са плажовете с договори у нас, като от тях 23 ще бъдат тези с нулеви цени на шезлонги и чадъри. Това съобщи Николина Ангелкова, министър на туризма.

Най-ниски са цените на Албена -1 лев, и Балчик – 1.50. По 5 лева ще бъдат таксите на Свети Константин и Елена.

Предстои да бъде създадено и мобилно приложение, в което всичко почиващи ще могат да получат повече информация за всички плажове и техните цени.

Тепърва ще се изчисли, как ще бъдат компенсирани концесионерите и наемателите. Тези, които вече са си заплатили таксите, парите им ще бъдат прехвърлени за следващата година.

„Ще следим стриктно и наистина се надяваме да не си играем на криеница. В крайна сметка всички заедно искаме да привлечем туристи на Черноморието, а не да използваме трикове, които да изгонят туристите. За нас е важно ние да предложим максимално най-доброто качество“, коментира Ангелкова пред БТВ.

Според министъра ще има понижаване и в цените на хотелите.

„Ценовата политика си определя всеки един хотелиер. Не сме спрели да провеждаме разговори с представители на бранша и  имам тяхното уверение, че ще предложат възможно най-изгодните оферти“, каза тя.

Ангелкова се надява от 15 юни да бъдат възможни полети от редица европейски страни. Тя коментира и отварянето на заведенията на закрито.

„От 1 юни отваряме заведенията на закрито. В момента водим разговори с щаба и министъра на здравеопазването затова какви ще са мерките  и искам да ви уверя, че контролът ще бъде изключително строг“, категорично заяви министърът.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »