8 биячи с дебели досиета задържани след боя в рудника в Перник

8 биячи с дебели досиета задържани след боя в рудника в Перник
Осем души бяха задържани за побой над охранителите на бившия рудник „Гарванов" край Перник.
A A+ A++ A

Осем души бяха задържани за побой над охранителите на бившия рудник „Гарванов" край Перник.

Ден по-рано десетина маскирани нахлуха в обекта и се нахвърлиха върху петимата охранители , в резултат на което двама са настанени в болници в София с различни наранявания, комоцио и счупен череп, съобщиха от МВР.

Автори на побоя са криминално проявените Г.И. на 37 г. по прякор Гошо Културиста, К.Р. - Делфина на 26 г., 19-годишният К.К. - Бриньона, 28-годишният П.С. – Пламиката, Б.Г. - Тахо на 28 г. и 21-годишният В.И.

Съпричастни към побоя са още 19-годишният Р.Р. по прякор Сино, К.Е. - Бобъра на 20 г. и 43-годишният С.Е.

Осем са задържани с полицейска мярка за 24 часа, издирването на двама продължава.

Първите петима са с множество криминални прояви и осъждания. Рекордьор в групата е Пламиката, срещу когото са водени 12 досъдебни производства за кражби, средна телесна повреда и наркотични вещества. Има две осъдителни присъди – пробация за срок от 11 месеца и 9 месеца лишаване от свобода.

Тарторът на групата Гошо Културиста е осъждан на пробация за срок от 8 месеца за хулиганство и срещу него са водени 7 досъдебни производства за кражби, хулиганство и причиняване на средни телесни повреди.

С 11 извършени престъпления и четири осъдителни присъди е 28-годишният Тахо. Мъжът е познат с множество кражби и унищожаване и повреждане на имущество. Има условна присъда с 3-годишен изпитателен срок и 4 месеца ефективно наказание.

По първоначални данни поводът за побоя е опит от страна на собственика на обекта да спре нерегламентирана продажба на дизелово гориво.

Най-вероятно извършителите са били ощетени от това и са прибегнали до саморазправата.

При претърсване на домовете на задържаните са намерени и иззети маски, шапки, палка, тръби, кабели и други приспособления, с които най-вероятно е извършено престъплението. Работата по започнатото досъдебно производство продължава.

#Тахо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници