Цветанов очаква нова „кокаинова афера" като с кораба „Св. Николай"

Цветанов очаква нова „кокаинова афера" като с кораба „Св. Николай"
Вътрешният министър Цветан Цветанов очаква нова „кокаинова афера", подобна на тази със задържаните 3 тона кокаин на кораба „Свети Николай". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вътрешният министър Цветан Цветанов очаква нова „кокаинова афера", подобна на тази със задържаните 3 тона кокаин на кораба „Свети Николай".

„Съвсем скоро ще имаме още информация за една операция, която е подобна на тази със задържаните 3 тона кокаин в Испания. В момента провеждаме акцията с нашите европейски партньори. Тя започна преди два дни," съобщи Цветан Цветанов в Златоград, цитиран от БНР.

Той лаконично коментира и срещата на българския консул в Мадрид със задържаните моряци.

„Тази среща е с възможност да се контактува с българските граждани, които са задържани, които са участвали в прекарването на три тона кокаин, който е предназначен в ЕС - голямото количество да остане в Испания, но около 20% трябваше да влезе в страните от ЕС, а може би и една малка част - в България. Ние трябва да се борим срещу тази трансгранична организирана престъпност," каза само Цветан Цветанов.

Вътрешният министър информира, че е назначена проверка след самоубийството в следствения арест в Бургас на германеца Ролф Гремел, обвинен за убийството на сънародника си Хенри Щенберг, който беше намерен мъртъв на крайбрежната алея в Бургас.

„Колегите от Министерство на правосъдието се стараят в следствените арести да създават условия на арестантите. Имало е кабелна телевизия и той е изтръгнал кабела и впоследствие се е обесил," обясни Цветан Цветанов.

Заместник-министър от Министерство на правосъдието отива на място, за да се извърши проверка по случая, допълни министърът на вътрешните работи.

#кораб „Свети Николай" #Цветан Цветанов #кокаин #български моряци #Бургас #обесване #убийство #Ролф Гремел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници