Международен апел за спиране на 5G : Хиляди се подписаха в петиция до ООН и ЕС

Международен апел за спиране на 5G : Хиляди се подписаха в петиция до ООН и ЕС
A A+ A++ A

Международен апел за спиране на 5G на земята и в космоса набира скорост в интернет и вече е подписан от близо 278,262 души от 216 души. Апелът е адресиран до ООН, СЗО, ЕС, Съвета на Европа и правителствата на всички страни.

Под апела подписа са си сложили известни учени, лекари, граждани, екологични организации. С него те призовавават за спешно спиране на внедряването 5G (пето поколение) безжична мрежа, включително 5G от космически спътници. 5G ще увеличи значително облъчването с радиочестотна радиация отгоре на вече функциониращите 2G, 3G и 4G мрежи за телекомуникации. Радиочестотната радиацията е доказано вредна за хората и околната среда. Внедряването на 5G представлява експеримент върху човечеството и околната среда, който може да се определи като криминално престъпление съгласно международното право.

Според създателите на апела, ако плановете на телекомуникационната индустрия за 5G се реализират, никой човек, нито едно животно, птица, насекомо или растение на Земята няма да могат да избегнат облъчването, 24 часа на ден, 365 дни в годината, на нива на радиация десетки и стотици пъти по-големи от съществуващите днес, без никаква възможност да се скрият нъкъде на тази планетата. Тези 5G планове заплашват да предизвикат сериозни, необратими ефекти върху хората и трайно увреждане на всички екосистеми на Земята.

През 2015 г. 215 учени от 41 държави алармираха Организацията на обединените

нации (ООН) и Световната здравна организация (СЗО).  Те заявиха, че "последните многобройни научни публикации показват, че електромагнитните полета засягат живите организми дори на нива, доста под повечето международни и национални насоки“. Повече от 10 000 рецензирани научни изследвания показват вредата за човешкото здраве от радиочестотната радиация. Ефектите включват промени в човешкото тяло като промяна на сърдечния ритъм, променена генна експресия, променен метаболизъм, променено развитие на

стволови клетки, рак, спонтанен аборт, затлъстяване, диабет, а при децата - аутизъм и хиперактивност с дефицит на внимание.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници