Стартират масови проверки в ресторантите и заведенията а спазване на противоепидемичните мерки

Стартират масови проверки в ресторантите и заведенията а спазване на противоепидемичните мерки
A A+ A++ A

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва масови проверки в ресторантите и заведенията за спазване на противоепидемичните мерки.

Пред БНР д-р Любомир Кулински, директор на дирекция „Контрол на храните“ в Агенцията по храните, обобщи трите най-важните изисквания, които всеки собственик трябва да изпълни – дистанция, лични предпазни средства и хигиена.

По думите му е необходимо обучение на персонала. Той подчерта, че при неспазване на мерките заведението ще бъде затворено, което е най-тежкото наказание.

„Много зависи от съзнанието и дисциплината и на клиентите, и на персонала“, подчерта Кулински.

Националният регистър на заведенията за обществено хранене е около 79 000 в цялата страна. Ресурсът на Агенцията е ограничен, по контрола работят около 800 души. „С ресурса, който имаме, правим всичко възможно да правим качествен и задълбочен контрол“, каза още Кулински.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници