Германецът, убил свой сънародник в Бургас, се обеси в ареста

Германецът, убил свой сънародник в Бургас, се обеси в ареста
Самоубилият се германец Ролф Гремел беше обвинен за убийството на свой сънародник. Снимка: Булфото
A A+ A++ A

Германският гражданин, обвинен в убийството на свой сънародник на плажа в Бургас, се е обесил в петък вечерта в следствения арест в Бургас, съобщи БГНЕС, позовавайки си на МВР.

В 22:55 ч. е получено съобщение от следствения арест за инцидента. 34-годишният германски гражданин Ролф Гремел се е обесил с кабел.

Извършен е оглед, трупът е изпратен за аутопсия. Образувано е досъдебно производство.

Криминалисти от Бургас разкриха убийството на 48-годишния германец Хенри Щенберг, който бе намерен на крайбрежната алея в града на 29 август.

Обвинение в умишлено убийство бе повдигнато срещу 34-годишен негов сънародник.

Според събраната информация до момента, ревност е причината за извършеното тежко престъпление.

Тялото на 48-годишния мъж беше открито на крайбрежната алея в Бургас около 2:50 часа на 29 август. Извършеният първоначален оглед констатира множество порезни рани по тялото му.

Жертвата на убийството Хенри Щенберг, заедно със самоубилия се Ролф Гремел и 45-годишна жена с инициали С.М. наели заедно квартира в морския град.

Установено е, че се познавали от клиника за лечение на алкохолни и други зависимости в Германия.

При идването си в Бургас Гремел и германската гражданка били „двойка".

Дни преди инцидента Хенри изострил взаимоотношенията си с Ролф и си купил нож за самозащита. Гремел обаче успял незабелязано да му отнеме ножа.

Във фаталната вечер тримата посетили няколко заведения в Бургас. Продължили да пият алкохол край морския бряг.

Жената си тръгнала към квартирата, а двамата мъже останали сами. Щенберг влязъл в кабинка за преобличане на плажа. Гремел го последвал и започнал да му нанася хаотични удари с ножа в корема, тялото и главата. След това побягнал към квартирата.

Нападателят пътьом се сетил, че е свършил парите и се върнал, за да вземе кредитната карта на жертвата. Според обясненията му в нея били преведени и неговите средства за почивката.

Видял, че раненият е успял да изпълзи от кабинката до крайбрежната алея. Тогава за пореден път нанесъл удар с ножа по главата на 48-годишния си сънародник.

Взел двата му портфейла. След това настигнал приятелката си и двамата се прибрали в квартирата.

От картата нападателят изтеглил 700 лева, а портфейлите на убития изхвърлил в кош за отпадъци, без да вземе банкнотите от тях.

В резултат на проведените множество процесуално-следствени действия от служители на Областна дирекция на МВР – Бургас под прякото ръководство на Окръжна прокуратура – Бургас по безспорен начин бе доказана съпричастността на 34-годишния Ролф Гремел към извършеното убийство.

Беше му повдигнато обвинение и бе задържан за срок от 72 часа. Предстоеше искане на постоянна мярка „задържане под стража".

#германски гражданин #убийство #Бургас #плаж #МВР #Германия #нож

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници