Родители на второкласници от Варна дадоха чудесен пример за човечност на своите деца

Родители на второкласници от Варна дадоха чудесен пример за човечност на своите деца
A A+ A++ A

Родители на второкласници от училище "Св. Патриарх Евтимий" във варненския квартал "Владиславово" дадоха прекрасен урок по човечност на своите деца, разкриват колегите от регионалния сайt Varna24.bg.

Дни преди най-светлия християнски празник Великден, майки подемат инициатива в групата на един от класовете за събирането на средства, с които да бъдат закупени продукти за онези семейства от класа, които се намират в най-затруднено положение по време на кризата, след като родителите са останали без работа. 

За минути добрата идея е приета с ентусиазъм от всички и бързо се взема решение да бъдат подпомогнати първоначално две от семействата. Още на следващия ден всички, които имат възможност даряват средства и със събраните пари са закупени хранителни продукти, с които едно семейството може да изкара около месец. Продуктите са закупени от супермаркет на верига за хранителни стоки, известна с това, че както преди, така и сега провежда редица акции в помощ на нуждаещи се варненци. От своя страна управителят на веригата дарява допълнително продукти за добрата кауза на родителите от "Владиславово". 

"Решението беше спонтанно. Това е добър урок както за децата ни, така и за нас самите. Никой не е застрахован, че няма да изпадне в затруднено положение, но когато има около себе си добри хора, надежда винаги има. Щастливи бяхме, че можем да зарадваме две прекрасни семейства и техните още по-прекрасни дечица. За всички ни това време на изпитание е трудно, но когато има вяра в доброто и обич между хората, има и надежда. Призоваваме и други класове да се обединят и последват примера ни. Със сигурност има много семейства, които се нуждаят от помощ. Сега повече от всякога е моментът да бъдем хора!", коментираха родителитe.

"Благодаря ...нямам думи просто... Благодаря от сърце за помощта...много ви обичам вас и децата и живот и здраве и за напред да сме заедно...Бог да ви Благослови в това трудно изпитание за всички ни...всеки ден се молим моето семейство и ще продължаваме с молитвите ...да бъдем защитени и здрави..и отново да се виждаме. Благодаря ви...", гласи част от коментара по повод жеста.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници