Времето още се затопля, но на места ще превали

Времето още се затопля, но на места ще превали
A A+ A++ A

Атмосферното налягане навръх Великден още ще се понижи и ще бъде малко по-ниско от средното за април.

Над страната ще има разкъсана средна и висока облачност, по-значителна след обяд, когато на отделни места, главно в планинските райони ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен югозападен, в Дунавската равнина северозападен вятър. Дневните температури още малко ще се повишат и максималните ще бъдат между 24° и 29°, по-ниско по северното крайбрежие, в София около 26°. През нощта срещу понеделник от североизток с умерен до силен вятър ще започне да нахлува по-студен въздух. В Северна България ще започнат валежи от дъжд, сочи прогнозата на НИМХ.

Над планините ще има разкъсана облачност, по-значителна след обяд, когато на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 17°, на 2000 метра – около 9°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат от 16° по северното крайбрежие до 24° по южното. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

На 19.04.2020 слънцето ще изгрее в 06:39 часа и ще залезе в 20:12 часа. Продължителността на деня 13:32 часа.

На 19.04.2020 луната ще изгрее в 05:30 часа и ще залезе в 16:40 часа. Осветеност на диска в 0h UT 12 %. Фаза на луната: след последна четвърт преди новолуние.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници