Точно в 21 часа българи излязоха на терасите и ръкопляскаха! За лекарите!

Точно в 21 часа българи излязоха на терасите и ръкопляскаха! За лекарите!
A A+ A++ A

Столичните квартали бяха огласени от силни аплодисменти в подкрепа на българските медици - лекари, сестри, лаборанти, санитари и всички специалисти, които са на "бойното" поле, на първа линия срещу епидемията от корона вирус. Точно в 21 часа тази вечер хората излязоха по балкони и прозорци, и със силни ръкопляскания изразиха своято признателност и благодарност към хората, които спасяват животи и се борят с коварния вирус. Емоционално, тъжно и обединяващо подействаха ръкоплясканията в чест на лекари, сестри и всички в битката срещу корона вируси. В Дружба, Младост, Мусагеница, Надежда и други квартали на столицата хората  засвидетлстваха признателността си към българските медици, пише Столица.бг

Видео от кв. Света Троица в София.Да изразим подкрепа за българските медици с ръкопляскания в 21:00 часа. Всеки от балкона си. Това е краткото и ясно послание на Bulgarian Development Agency, което се появи днес във Facebook.

Събитието е на Българската агенция за развитие, което приканва всички българи да излязат на балконите си днес в 21:00 часа и да ръкопляскат.

Целта е да се подкрепят медиците, които са на първа линия с борбата в коронавируса в България. В Италия се случи нещо подобно. Хората искат лекарите, сестрите, санитарите и всички останали, които лекуват заразените, да знаят, че ние ги подкрепяме и сме им благодарни!

Ето какво написа във Facebook известният пловдивски адвокат Тодор Кръстев:

Не знам кой измисли това с аплодисментите от балконите тази вечер в 9 часа, но искам да му стисна ръката. И много моля, не профанизирайте и това с нелепи шеги и подигравки. Който иска - ще го направи. И това, уж елементарно усилие, ще покаже отношение. Отношение към хора, които са на фронта. Да, истинска битка още няма, но те са в окопите - ден и нощ, нощ и ден. Седат и чакат - недоспали и неяли. Чакат за нас, за да можем след време да пляскаме не само от балконите. Затова аплодисменти за хората в бяло. И ако може прави.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници