В Пловдив: Без барове и с градски транспорт нарядко, но с детски градини и ясли

В Пловдив: Без барове и с градски транспорт нарядко, но с детски градини и ясли
A A+ A++ A

Пред сградата на община Пловдив днес се състоя брифинг във връзка с проведено заседание на Общинския кризисен щаб относно конкретните мерки за предотвратяване разпространението на коронавирус в града.

"Музеите в Пловдив се затварят за посещения, градският транспорт ще се движи с празнично разписание от 16 до 30 март. Призовават се родителите да не водят на детски площадки децата, а гражданите да не посещават клубове и заведения.

Апел към работодателите да пуснат служителите си да работят от вкъщи при възможност. Детските ясли и градини продължават да работят. Училищата могат да активизират виртуални класни стаи.

Изпратени са препоръки към гражданите да вземат своевременно мерки. Дезинфекцират се сградите общинска собственост, към водата в почистващите машини на КМД се добавя и дезинфектант.

Спират се приемните дни в Пловдив във всички райони до второ нареждане. Затварят се спортните зали на общинските клубове и младежки центрове. Забраняват се допълнителните извънкласни дейности. Спира работа на детската железница "Знаме на мира", съобщи кметът на града Здравко Димитров-Зико.

снимка: plovdiv24.bg

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници