Смут в село Василовци, откъдето е първата жертва на вируса! Изсипа се бус и настана нещо невиждано

Смут в село Василовци, откъдето е първата жертва на вируса! Изсипа се бус и настана нещо невиждано
A A+ A++ A

Властите предпиеха спешни мерки по дезинфекция в селото, от което е най-тежко пострадалото от коронавирус семейство. Иде реч за Василовци в Северозапдна България. Там хората са притеснени, защото днес специален бус стовари куп екипирани служители на РЗИ-Монтана, които стартираха дезинфекция в дома на възрастното семейство, от което жената вече почина в Пирогов, а мъжът е в критично състояние в същото лечебно завдение. 

Освен в тяхната къща, дезинфекция имаше и на други места в селото, където има сведения, че мъжът и жената са имали досег напоследък.

Съпрузите от село Василовци са заминали при сина си в София на 1 март. Ден преди това са присъствали на честване на кръгла годишнина на брата на 74-годишния мъж, като тържеството е било в град Лом. В момента полицията издирва участниците в честването, разпитва ги и заедно със здравните власти ги поставя под домашна карантина, защото някои от тях вече доказано са заразени от вируса-убиец..

По заповед на кмета на община Брусарци училищата, детските градини, читалищата и пенсионерските клубове в община Брусарци за затворени, като ваканцията е до 16 март, включително. Забранено е провеждането на седмичния пазар в град Брусарци и на пазарите в селата от общината.

Общинската администрация е закупила маски за работещите в местната администрация и кметствата, за учители в училища и детски градини, за работещи в читалища, пенсионерски клубове и други обществени организации. Закупени са също спирт, гелове за дезинфекция и други медицински материали, обяви Михайлова.

Областният управител на Монтана Росен Белчев съобщи, че починалата жена, която стана първата жертва на коронавируса у нас, е била трудноподвижна заради претърпяна сърдечна операция и контактите й с други хора са били ограничени. Съседите на семейството в село Василовци са поставени под домашна карантина и към момента нямат оплаквания, обяви Белчев, но както е известно инкубационният период ан COVID-19 е дълъг - поне 14 дни. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници