Мемориал в памет на жертвите от атентата слагат на летище Бургас

Мемориал в памет на жертвите от атентата слагат на летище Бургас
Близките на загиналите израелци са изразили желание пред кмета Николов всяка година да идват, за да почетат паметта на роднините си. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Община Бургас ще постави малък мемориал в памет на жертвите от атентата на летището в града, съобщи кметът Димитър Николов.

Мемориалът ще бъде близо до района на взривения автобус с израелски туристи. Той вероятно ще бъде готов до края на годината, предаде БТА.

Кметът Николов посрещна в сряда, 29 август, близките на загиналите в терористичния акт. Те направиха еврейски ритуал, положиха венци и цветя и запалиха свещи на мястото на инцидента.

С групата от Израел бе и един от оцелелите - Ицхак Шрихи. Той загуби бременната си жена в атентата.

"Запалих една голяма и една малка свещ за жена ми и за нероденото ми дете. Всички в автобуса бяхме млади хора, които дойдохме на почивка. Искахме просто да се разходим. При идването ми в България сега не исках да се качвам на автобус, но като видях мерките за сигурност, се успокоих," разказа Шрихи пред журналисти.

Още със стъпването си на летището Шрихи отиде на мястото, където бе автобусът, и няколко пъти се върна в този район, а после поиска дори да му разкажат какво се е случило въпреки че самият той бе там.

Близките на загиналите израелци са изразили желание пред кмета Николов всяка година да идват на мястото на трагедията, за да почетат паметта на роднините си.

#мемориал #атентат #Бургас #летище Бургас #жертви #Димитър Николов #кмет на Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници