В Старозагорско армията ще помага за справяне след снеговалежа

В Старозагорско армията ще помага за справяне след снеговалежа
A A+ A++ A

Усложнена е пътната обстановка заради обилните снеговалежи на много места в страната. От Пътна полиция призоваха шофьорите, на които не се налага, да не планират пътуване в посока Родопите и Източна България.

За всички моторни превозни средства е затворен проходът Троян-Кърнаре, пътищата в област Разград и при прохода Шипка, както и прохода на Републиката.

Десетки тежкотоварни камиони закъсаха.

Драматична е Ситуацията в Старозагорска област след падналите снеговалежи и бурният вятър, предаде БГНЕС. 20 сигнала за бедстващи хора са подадени на тел. 112. Няколко населени места са без ток. Проходът на Републиката и Шипченският проход са затворени. Затворен е и пътят Мъглиж - Гурково, както и подбалканския път София -Бургас в района на село Дунавци.

Движението е забранено и в участъка град Крън - град Шипка. За движение е затворен и пътят Шейново - Казанлък, където има снежни преспи.

Влак 3636 за София е закъсал между Тулово и Черганово заради спиране на тока. Локомотивът престоя 4 часа на релсите, след което напрежението беше възстановено. Работата на пътно поддържащите фирми е затруднена заради силния вятър.

Поискана е помощ от армията.

За камиони над 12 тона е затворен Котленският проход, магистрала "Хемус" и в двете посоки за област София. Затворена е и магистрала "Струма" при Дупница.

Ограничения за тежкотоварни автомобили са въведени за областите Русе, Търговище, Ямбол, Шумен и Ловеч.

За днес жълт код е обявен за 13 области на страната. Предупреждение за обилен снеговалеж, силни ветрове и образуване на виелици е в сила за цяла Източна България и части от Северна и Южна България.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници