Тръмп влиза в борба за нов мандат с реч

Тръмп влиза в борба за нов мандат с реч
A A+ A++ A

Доналд Тръмп се очаква да направи заявка за втори мандат като президент на САЩ днес в реч за състоянието на Щатите пред Конгреса.

Държавният глава се очаква да засегне бегло, ако изобщо го направи, на процеса за отстраняването му от длъжност в Сената. Според Ройтерс дали да спре на тази тема е било предмет на спор във вътрешния му кръг вчера.

Почти сигурно е, че горната камара на Конгреса, където Републиканската партия на Тръмп има мнозинство, ще го оправдае при гласуването, насрочено за сряда.

Речта на Тръмп започва в 16 часа българско време.

Миналата неделя президентът каза пред репортери, че ще изпрати положително послание на разделената на "за" и "против" неговите политики страна.

Част от републиканците подтикват Тръмп да прояви великодушие към опита на демократите да го отстранят и така да спечели точки на одобрение сред електората.

Очаква се Тръмп да подчертае различията между своите виждания за здравеопазването и тези на двама от демократическите претенденти да се изправят срещу него на изборите през ноември - Бърни Сандърс и Елизабет Уорън.

Президентът ще изтъкне и това, което вижда като свои заслуги за националната сигурност като например ограничаването на имиграцията и ликвидирането на иранския генерал Касем Солеймани.

На речта присъстват законодателите от двете камари на Конгреса, членовете на правителството и на Върховния съд.

Миналогодишната реч на Тръмп е била гледана от 47 милиона души, припомни Ройтерс.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници