Божков: Арестуваха жена ми, страх ме е за живота ми и няма да се върна

Божков: Арестуваха жена ми, страх ме е за живота ми и няма да се върна
A A+ A++ A

В момента не съм в България. Живеем като по времето на Гьобелс. Прокуратурата влезе в 13 офиса, арестуват хора, които нямат общо с това. Това заяви пред bTV Васил Божков, който е със 7 повдигнати обвинения и е обявен за издирване от Интерпол. Той обяви, че е арестувана неговата съпруга.

"Нека главният прокурор Иван Гешев прочете търговското право. Нека да не бъркаме търговското право с наказателното право. Васил Божков си е платил всички данъци. Ако компанията има търговски задължени ще ги платим, ако нямаме, това е", каза Божков.

"Огромни компании по света дължат милиарди, ние не дължим нищо. Не знам защо точно сега се повдига тази тема", учуден е собственикът на "Нове Холдинг".

"При тази процедура на прокуратурата аз се опасявам да се върна в България. Това е пропаганда. Дължа пари, какви пари дължа?. Какви са тези престъпления, подбуда, даване на подкуп?. Има ли някакви документи? Чувствам се застрашен за живота си. Ако се върна, ще ме арестуват в България и не знам какво ще се случи с мен. Не знам защо арестуват хора, които са невинни", изтъкна бизнесменът.

Той е категоричен, че никога не е правил опити за подкуп и не е оказвал настиск на решенията на Комисията по хазарта.

"Гешев се обяви срещу протестите. Защо? Когато на някого са му нарушени правата, няма право да протестира ли?", попита още Божков. Той отказа да назове в коя държава се намира, но каза, че е на Балканите.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници