Емигрант, завърнал се от САЩ, впечатли с презентация СЕМ и бе избран за нов шеф на БНР

Емигрант, завърнал се от САЩ, впечатли с презентация СЕМ и бе избран за нов шеф на БНР
A A+ A++ A

Завърнал се от САЩ дългогодишен емигрант и медиен мениджър поема ръководството на БНР. Андон Балтаков е новият генерален директор на Радиото, реши днес СЕМ. Балтаков получи четири от общо пет гласа на членовете на медийния регулатор.

За него гласуваха Бетина Жотева, Галина Георгиева, Ивелина Димитрова и София Владимирова. Розита Еленова даде вота си за Антон Митов и гласува с "въздържал се" за кандидатурата на Андон Балтаков. Това бе второто гласуване, което СЕМ проведе.

Час по-рано съветът не може да излъчи победител в конкурса, като по два гласа тогава получиха Андон Балтаков и Антон Митов, а един глас, от съветничката Ивелина Димитрова, бе даден за Митко Димитров. За второто гласуване Димитрова подкрепи Балтаков, като каза, че риск с неговото назначение има, но по-голям е рискът БНР да остане без ръководител. 

Андон Балтаков впечатли съветниците с новаторска и визионерска концепция, с презентационните си умения, с богатата си автобиография като мениджър в сферата на стратегическото медийно развитие и дигитализацията в медиите.

Работил е за АП, Си Ен Ен, завършил в УНСС и университета "Йейл", а в ранните години на кариерата си е бил новинар в БНР.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници