Спипаха десетки пияни и дрогирани в първия ден на новата година

Спипаха десетки пияни и дрогирани в първия ден на новата година
A A+ A++ A

Повече от 50 пияни шофьори са засечени по пътищата в първата нощ от новата година. Клиент на дискотека в София блъсна шестима души с колата си, в Хасково бременна жена загуби бебето си заради пиян шофьор, а във Варна зрелищна гонка доведе до арест на двама души.

Само за новогодишната нощ са станали над 10 тежки пътно-транспортни произшествия в страната с двама загинали и 14 ранени.

Във Варна двама мъже са откраднали автомобил и тръгнали с него по улиците на града. Засечени са от полицията и започва гонка. Свидетели на случката разпространиха кадри от нея в социалната мрежа. Те твърдят, че двамата мъже са били пияни. Полицаите са отчели над 2 промила алкохол в кръвта. Вследствие на гонката е станала катастрофа и откраднатият автомобил останал на три гуми, но те продължили движението си. Мъжете са били засечени са на автобусна спирка и били принудени да спрат. Последвал е зрелищен арест.

Автомобилният експерт Владимир Гатев определи случката като безумие. „Това по никакъв начин не трябва да се толерира. Страхотен късмет е, че ситуацията се е разминала само с материални щети”, коментира той в предаването „Здравей, България”.

По думите му държавата опитва да осъществява контрол. Гатев е на мнение, че обучението не подготвя един бъдещ шофьор да бъде адекватен на пътя.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници