От северозапад нахлува студ с вятър, заради който в 11 области има жълт код

От северозапад нахлува студ с вятър, заради който в 11 области има жълт код
Pixabay
A A+ A++ A

Днес вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е умерен и силен и с него ще нахлува студен въздух. Поради тази причина отново за 11 области е обявен жълт код за опасно силен вятър. То е в сила за Видин, Враца, Монтана, Плевен, Велико Търново, Русе, Сливен, Хасково, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик. Облачността ще бъде предимно значителна и на много места ще има превалявания от дъжд. Максималните температури ще са от 7-9 градуса в Северозападна България до 13-15 в източните райони от страната, където преди обяд все още ще духа умерен южен вятър, в София 8-9 градуса, сочи прогнозата на НИМХ.

Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за месеца и през деня ще започне да се повишава.

В планините ще духа силен, по високите и открити части - бурен вятър от западната четвърт. Ще бъде предимно облачно и на много места ще превалява сняг, под 1600 метра валежите ще са от дъжд. Максимална температура на 1200 метра – около 6 градуса, на 2000 метра – около 0.

Над Черноморието облачността ще бъде променлива, често значителна. Ще има превалявания от дъжд. Ще духа умерен южен вятър, който привечер ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максимални температури между 12 и 15 градуса. Температурата на морската вода е 12-13. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници