Достъпни европейски зимни почивки

Достъпни европейски зимни почивки
A A+ A++ A

Компактни, уютни, но със сигурност изпълнени с много неща, които може да правите, за да не скучаете. С исторически места и сезонни лакомства тези малки европейски градове са идеални за кратка почивка през празничния период. Ето някои от нашите предложения за зимна почивка в малки европейски китни градчета:

1. Лука, Италия Няма как да посетите този град и да не усетите уютната атмосфера. Прегърнат от плътни, широки пет метра стени, Лука е лабиринт от тесни калдъръмени улици, ресторанти със свещи и малки китни кафенета. Там е живял Пучини и е писал опери и този въздух с шикозна изтънченост все още прониква в града. Насочете се към Piazza dell'Anfiteatro, където сградите са осветени с празнични светлини. Изкачете се на Torre Guinigi, над седем дъбови дървета, за зашеметяваща гледка към града. Или просто се потопете в сърдечен тоскански празник в един от високо оценените ресторанти в града. За по-активните ски пистите на Abetone са на съвсем кратко разстояние. Това е един от най-важните курорти на Апенините, той обхваща Долината на Люсе, Долината на Сколтената, Долината Сестаион и Долината на Лима.

2. Тронхейм, Норвегия Основан през 977 г. и някога столица на Норвегия, Тронхейм е компактен, красив град, който може да се похвали със зашеметяваща природна обстановка и множество културни, кулинарни и дейности на открито. Разположен на брега на Норвежко море във фиорд около устието на река Ниделва, която криволичи през центъра на града, Тронхейм е дом на огромна и зашеметяваща готическа катедрала (катедралата Нидарос), стария квартал на Баккладет и оживени, цветни пристанища. Културният център Stiklestad празнува викинската история на Норвегия и отбелязва мястото на една от най-кървавите битки на страната. Селото Røros, включено в списъка на ЮНЕСКО, причудливо струпване на дървени сгради и уютни кафенета, е на кратко разстояние, както и изумителните национални паркове на Тренделаг. Ако имате късмет, северните светлини също могат да предложат забележително шоу..

 

Вижте повече: Peika.bg

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници