5 алтернативни коледни вечери от цял свят

5 алтернативни коледни вечери от цял свят
A A+ A++ A

Фантастично пиршество с нещо малко по-екзотично тази Коледа? Печено прасе, пуйката или кълнове? Морски дарове и хондурски тамалес? Сега ще видите алтернативни идеи за коледна вечеря.

1. Барбекю в Австралия В Австралия Коледа е съвсем различна афера.Вместо да се сгушват около огъня, пиейки вкусно греяно вино и хапейки печени кестени, те охлаждат на плажа и готвят на доброто старо барбекю. Жител на Wanderlust, Aussie, Питър Мур предполага: „Някои австралийци са традиционалисти и се придържат към коледното печено с гарнитури, въпреки че времето е толкова горещо, че цветното мастило от хартиените им корони се стича по челата им. Обикновено закусвахме барбекю на плажа." Харесва ли ви как звучи това? Вечеряйте Down Under-style със салата от авокадо и морски дарове за предястие и пилешки гърди на скара или пържола за основно.

2. Тамалес в Ходурас Коледа е много важен празник в Хондурас, не само защото населението е предимно католическо, но и защото е традиционна част от семейния живот. Основните празненства се провеждат на 24 декември. В тази централноамериканска страна празничната храна се състои предимно от тамалес. Семействата се събират, за да се насладят на тези мини колети, пълнени с всичко - от пилешко, свинско и сирене до сушени плодове. Турските тамали стават популярни през последните години като разновидност на Хондурската традиция. След като се напълнят, снопчетата се увиват в листата на подорожника и се сваряват на пара. 

Вижте повече на: Peika.bg

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници