Как един мъж на 70 бяга в маратони и се бори с рака

Как един мъж на 70 бяга в маратони и се бори с рака
A A+ A++ A

Дон Райт, американски пенсионер, развива късно страстта си към тичането и маратоните. Едва след 60-годишна възраст той започва да тича и да тренира за участие в маратон. Това обаче съвсем не е най-интересното около Дон. Малко след като започва да тича, той получава изключително лоша новина от своя лекар – поставена му е дигноза мултиплен миелом. Това е злокачествен рак, при който преживяемостта на пациентите през следващите 5 години е доста ниска.

Дон решава, че няма да изостави новата си страст, и въпреки поставената диагноза възнамерява да продължи да тича. Малко преди да поставят диагнозата му, той е изтичал първия си маратон в Бостън. Мечтата му е да изтича 50 маратона в 50 различни щата.

Най-голямото притеснение на Дон е, че миеломът атакува костите. Той е решен да тича колкото може повече, преди зоболяването му да го спре. Иска да изживее активно и щастливо всеки ден от оставащия му живот. Така и прави.

Днес, 8 години по-късно, Дон е изтичал 60 маратона в 41 различни щата. Все още е в достатъчно добра форма и продължава да тича с удоволствие. Радва се на всеки ден със семейството си. Лекарите не вярват на очите си, защото ракът му е спрял развитието си през последните 3 години и половина. Пие по едно хапче на ден и тича. Това е режимът на Дон.

Той се самоопределя като късметлия, че вече 8 години след поставената тежка диагноза е жив и живее пълноценно всеки свой ден – като подарък от съдбата.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници