Родители на протестно шествие в София, искат отмяна на Закона за социалните услуги

Родители на протестно шествие в София, искат отмяна на Закона за социалните услуги
iNews
A A+ A++ A

Национален протест - шествие организира сдружение "Родители обединени за децата" /РОД/ в София. Той ще започне от 13:00 часа, а началната точка е езерото “Ариана” в столицата.

Протестното шествие, което ще завърши пред сградата на парламента, е част от поредицата организирани протестни действия, в които българските родители по мирен начин демонстрират категоричното си желание за пълна отмяна на Закона за социалните услуги (ЗСУ) и произтичащите от него промени в редица български закони, влизащи в сила от началото на 2020 година.

Българската родителска общност за пореден път ще заяви по недвусмислен начин своята готовност за пълно и категорично противопоставяне на това антибългарски, антисемейно, антихуманно законодателство, което ще овласти НПО-та със съмнителна дейност и цели, делегирайки им недопустими правомощия за вмешателство в интимното, сакрално лично пространство на българското семейство.

“До момента в голямата си част законотворящите органи в страната остават слепи и глухи за апелите на българските родители. Изключение прави само ПП "Атака" , от чието име депутатът Десислав Чуколов внесе законопроект за отмяна на ЗСУ. Вярваме, че българските политици ще проявят мъдрост и ще се обединят в името на българското семейство като подкрепят отмяната на Закона за социалните услуги”, казват организаторите на протеста.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници