Община Пловдив строи социални жилища

Община Пловдив строи социални жилища
A A+ A++ A

Община Пловдив ще кандидатства за финансиране по програма "Региони в растеж" за строителството на социални жилища. Става дума за жилища, различни от общинските, в които се настаняват  социално слаби наематели след включването им в съответните списъци.

Жилищата, които ще бъдат изградени с европейски пари, ще са за бездомници или хора, които живеят в много лоши битови условия; за непълнолетни родители, многодетни семейства или хора с деца с влошено здраве и увреждания, както и за лица, чийто среден доход на член от семейството за предходните 12 календарни месеца от всички източници е по-нисък от законоустановения месечен размер на гарантирания минимален доход за страната, определен с акт на Министерския съвет, за същия период от време. "Жилищата ще бъдат 74, а за строителството им ще са нужни между 3 и 4 млн. лв.", съобщи зам.-кметът по социалните дейности Георги Титюков.

Част от условията за кандидатстване по "Региони в растеж" е приемането на наредба, която да регламентира настаняването в социалните жилища. Проектът на  Наредба за реда и условията за ползване на социалната услуга “социални жилища” при Община Пловдив е готов и вече е публикуван за обществено обсъждане, след което трябва да се гласува от Общинския съвет.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници