Устройство на кардиолог от Казанлък предупреждава за инфаркт

Устройство на кардиолог от Казанлък предупреждава за инфаркт
Електронното устройство ТЕМЕО, се поставя на гърдите, където са разположени датчиците. Устройството, което предава данните, се носи на специален колан на кръста. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Кардиологът д-р Бойчо Бойчев от Казанлък е в основата на изобретяването на революционно електронно устройство за дистанционно наблюдение на сърдечноболни.

Устройството е патентовано и вече е в употреба, предаде БГНЕС.

Повече от 5 години кардиологът д-р Бойчо Бойчев, който е и ръководител на Кардиологичното отделение в казанлъшката многопрофилна болница, разработва революционната система за дистанционно телеметрично наблюдение на сърдечно-съдови заболявания.

Чрез тази система се поставя изключително точна диагноза, предотвратяват се и рискови ситуации. Малкият уред е разработен съвместно с водещa софтуерна компания от България.

Електронното устройство ТЕМЕО се поставя на гърдите, където са разположени датчиците. Устройството, което предава данните, се носи на специален колан на кръста.

Електронното устройство е патентовано, като засега проектът се осъществява единствено в Казанлък и се ръководи от д-р Бойчо Бойчев.

Самият той работи с кардиолози от цялата страна и колеги от чужбина. Кардиологът е автор на десетки специализирани статии, както и на книга с авторски изследвания за ритъмни и проводни нарушения.

#Казанлък #инфаркт #кардиология

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници