Пресякоха канал за фалшиви книжки в Лом

Пресякоха канал за фалшиви книжки в Лом
A A+ A++ A

Полицията е разбила канал за фалшиви книжки в Лом, след като спипали шофьор с такава, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР в Монтана.


Вчера малко след 9.30 часа в полицията е постъпил сигнал за използване на фалшива шофьорска книжка. Служителите на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ реагирали веднага. Те извършили проверка на лек автомобил „Ауди А4“ с монтанска регистрация на улица „Пристанищна“ в крайдунавския град. От контрола станало ясно, че водачът е 34-годишен жител на град Лом. Той представил свидетелство за управление на МПС, издадено от украинските власти. Ченгетата установили, че документът е неистински. 


След час пристигнал нов сигнал за използване на неистински шофьорски книжки, на които е придаден вид, че са издадени от властите на Украйна или Молдова. Сигнализиращият предоставил конкретна информация за местен жител, съпричастен към разпространението и най-вероятно към изготвянето на фалшивите документи.
При проведеното разследване станало ясно, че 28-годишен местен жител правил и разпространявал книжките, като предварително заснема "кандидати". Срещу суми от 500 до 1000 лева мъжът извършвал доставка на неистинските документи.
Ченгетата претърсили дома на мъжа. Там те намерили и иззели свидетелство за управление на МПС, издадено от Република Чехия.


По случая е образувано досъдебно производство.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници