188787 статии       |       382 интервюта       |       1521 снимки       |       38127 абоната       |      
USD 1.73297| EUR 1.95583| GBP 2.17501|
In English На русском
Вход

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   БрекзитВоден режим ПерникПо ваш сигналИранКоронавирус

ГОРЕЩА ТЕМА: Удължават извънредната епидемична обстановка,Ананиев с ред заповеди още днес
Размер на шрифта:   

Доживотен затвор за мъж убил свой съселянин в Старо Оряхово

15 октомври 2019, вторник / 12:19; Коментари: 0
Send to Kindle
Доживотен затвор за мъж убил свой съселянин в Старо Оряхово

Варненският окръжен съд призна за виновен 23 годишния Тодор Т. обвинен в убийството на свой съселянин от Старо Оряхово, извършено на 08.02.2019г. по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост. Според Наказателния кодекс, престъплението, в което е обвинен е тежко умишлено и се наказва с „лишаване от свобода“ от 15 до 20г., доживотен затвор или доживотен затвор без право за замяна.

В днешното разпоредително заседание защитата на подсъдимия поиска разглеждане на делото в условията на „съкратено съдебно следствие“. В този случай, според НПК не може да бъде наложено наказание доживотен затвор без право на замяна, а наказанието доживотен затвор съдът е длъжен да замени с „лишаване от свобода“ от 20 до 30 г., или ако прецени, че наказанието ще е лишаване от свобода от 15 до 20 г, трябва го редуцира с една трета. Двете дъщери на убития бяха конституирани като граждански ищци и частни обвинители и предявиха иск за по 100 000 лв. всеки за нанесени неимуществени вреди. Делото приключи в един ден, след като пред петчленния състав на съда Тодор Т. призна изцяло фактите и обстоятелствата изложени в обвинителния акт и отказа да се събират други доказателства в съдебната фаза. Пред съда каза само, че съжалява и няма какво повече да добави. 23-годишния подсъдим е с начално образование, неработи и е неосъждан. За извършеното престъпление, Варненският окръжен съд наложи на Тодор Т. наказание доживотен затвор, което замени с „лишаване от свобода“ в размер на 25 години.

Мъжът ще търпи наказанието при първоначален строг режим. Подсъдимият е осъден да заплати на двете дъщери на убития 70 годишен мъж обезщетение за претърпените неимуществени вреди в резултат на деянието – обща сума в размер на 200 000 лева, ведно със законната лихва върху нея, считано от 08.02.2019 г., до окончателното й изплащане. Припомняме хронологията на престъплението. На 8 февруари тази година пред магазин в село Старо Оряхово се засекли Тодор и 70- годишния Недялко. И двамата седнали да пият, като помежду им имало стар конфликт и подсъдимият споделил пред своите съселяни, че мисли да набие възрастния мъж. Около 21ч. Недялко помолил един от мъжете да го придружи до дома му, тъй като бил употребил значително количество алкохол. Той бил придружен до дома си - изоставена тухлена постройка.

По-късно от магазина си тръгнал и подсъдимият. Той взел от къщата на сестра си дърво с дължина около метър и половина и отишъл в дома на Недялко, където му нанесъл жесток побой. След като Тодор видял, че възрастният мъж е безжизнен извлачил тялото му на двора и го захвърлил заедно с вещите му. Продължил да троши дървените плоскости, с които били закрити прозорците, изкъртил и вратата, като забил кола в нея. Присъдата подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд – Варна в 15 дневен срок.

ђеклама:
» Абонирай се безплатно за НОВИНИТЕ всеки ден
Разпечатай | Изпрати | Абонирай се за дума
» Напиши статия и ти
Реклама:
Реклама:

Абонирай се за
НОВИНИТЕ БЕЗПЛАТНО