Екзекуторът на 4-мата полицаи чувал гласове през нощта

Екзекуторът на 4-мата полицаи чувал гласове през нощта
A A+ A++ A

45-годишният служител в парижката полиция, който уби с нож четирима колеги вчера (сред тях и една жена), преди да бъде застрелян в двора на префектурата, получил остра "шизофренична криза" предната нощ, според показанията на задържаната му съпруга.

Пред разследващите тя заяви, че приелият преди 18 месеца исляма Микаел Арпон се събудил внезапно през нощта и казал, че чул гласове. По думите й той изглеждал неадекватен.

Убиецът, също както и съпругата му, имал слухово увреждане, което не му попречило да изкара почти 20 години като компютърджия в парижката полицейска префектура. На разпитите на жена му присъства жестомимичен преводач, което сериозно усложнява получаването на надеждни показания.

По информация на източници на тв BFM напоследък убиецът изживявал някаква прихологическа криза и вътрешно разочарование. Колегите му в префектурата го уважавали, но той нямал много приятели.

При обиска на дома му са иззети компютри и мобилни телефони, до момента няма индикации за евентуално радикализиране след приемането на исляма преди година и половина. Вчера бяха задържани няколко души, сред тях и брата на Микаел Арпон.

В четвъртък малко преди 13 ч. роденият в Мартиника "образцов служител“ наръга смъртоносно с керамичен кухненски нож четирима свои колеги насред парижката префектура, още един бе ранен и опериран по спешност. След като подгонил полицай от пътна полиция в двора с ножа, Арпон бил убит с два куршума в главата. Касапницата предизвика шок в полицията, тъй като стана в самата сграда и бе предизвикана от вътрешен човек, считан за свой.

Ножът от керамика бил вкаран тайно в префектурата без да се задейства скенера.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници