Старт на инициативата "Остани чист, кажи НЕ на корупцията"

Старт на  инициативата "Остани чист, кажи НЕ на корупцията"
A A+ A++ A

Започна петата поред инициатива по международния проект "Остани чист, кажи НЕ на корупцията". На граничния пункт "Гюешево" служители на Вътрешното министерство съвместно с колегите си от Северна Македония правят анкетиране на преминаващите.

Полицейски служители от двете държави и доброволци раздават материали и листовки, които да информират преминаващите за правата им и за начинити, по които те могат да сигнализират за корупционни практики. Директорът на "Вътрешна сигурност" ст. комисар Румен Ганев също беше на границата.

Ст. комисар Румен Ганев: Намаляването на корупцията и противодействието не може да се получи без именно такава активна позиция. Ние трябва да слезем при отделните групи хора и да обясним нашата позиция. Полицията, без помощта на гражданите, няма да можем да решим въпроса.
Хората, с които разговаря екип на БНТ, казаха, че подкрепят инициативата и се надяват да доведе до резултати.

Проектът "Остани чист, кажи НЕ на корупцията" ще се проведе и на други гранични пунктове у нас. Той започна на Дунав мост през месец юни. На много места в страната има и билбордове с посланието на кампанията.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници