Делчев: Феодалният модел на управление в Столична община се прояви и в поръчката за боклука

Делчев: Феодалният модел на управление в Столична община се прояви и в поръчката за боклука
A A+ A++ A

В София има съмнения за висока степен на корупция, която се проявява най-вече в непрозрачното провеждане на обществени поръчки. Дни преди кметът да излезе в отпуск се организира и провежда поръчка за третиране на RDFа от завода за отпадъци, което е опит отново десетки милиони да бъдат насочени към избрани фирми на време, в случай, че София има нов кмет от ноември. Това каза пред izbori.bg

Димитър Делчев, председател на ДБГ и водач на листата в София на Движение България на гражданите, ЗНС, НДСВ и Път на младите. Делчев даде пример с обществената поръчка за унищожаване на RDF горивото, което се произвежда от завода за боклук на обща стойност 36 450 000.

Поръчката е разделена без обосновка на пет лота – 80 хил. тона, 70 хил. тона, и три по 10 хил. тона, което подсказва, че е съобразена с възможностите на предварително ясни кандидати, изрази съмнение той. Широко се говори за известен с близостта си до властта бизнесмен, който се подготвя да вземе втория лот от 70 хил. тона. „Движение България на гражданите“ имаме решение на най-висшия си орган - Националното събрание, на местните избори да се борим с феодалния модел на управление, поддържан от ГЕРБ, при който и Фандъкова не прави изключение. Именно затова ДБГ подкрепя гражданския кандидат Мая Манолова, която се обяви срещу този модел, заяви Димитър Делчев.

Това ще бъде целта ни не само в София, но и в останалите общини, добави той. В последните 4 години Манолова доказа, че може да направи така, че една институция да заработи и да върши работата на хората, каза още той. Делчев заяви, че неувеличаване на местните данъци, борбата с корупцията и мръсния въздух, подкрепата на малки и средни предприятия са сред основните мерки, за чието изпълнение настояват десните, подкрепящи Манолова. Като проблеми на столицата той посочи, че 2/3 от тротоарите са разбити, недостъпността на гражданите до общинския съвет и посочи, че основна цел ще бъде София да бъде европейска столица от 21 век и всеки гражданин да има достъп до общината през телефона си.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници