Акция по кръводаряване в Народното събрание утре

Акция по кръводаряване в Народното събрание утре
iNews.bg
A A+ A++ A

Българският Червен кръст, съвместно с Комисията по здравеопазването и  Националният център по трансфузионна хематология, ще участва в организираната от  Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите, кръводарителска акция  на 18 септември (сряда) 2019 г. от 9:30 ч. до 13:30 ч., в Зала „Запад“ в сградата на Народното събрание сред депутатите и служителите на 44–тото Народно събрание.

Благотворителната инициатива за насърчаване на кръводаряването има за задача да насочи вниманието на обществото към проблемите, свързани с осигуряването на кръв и кръвни съставки, необходими за нуждите на здравеопазването.  С оглед увеличаващия се недостиг на доброволни и безвъзмездни кръводарители е необходимо да се повиши информираността относно значението и ползите от даряването на кръв за спасяването на човешкия живот.

В подкрепа на благородната кауза очакваме активно да се включат в кампанията народните представители и служителите  от 44-то Народно събрание, като по този начин да дадат пример за стимулиране на безвъзмездното и доброволното кръводаряване.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници