Григоров: БДЖ често жертва графика, за да няма големи инциденти

Григоров: БДЖ често жертва графика, за да няма големи инциденти
A A+ A++ A

Средният недостиг на локомотиви е около 15 на ден, при необходимост от 128 локомотива дневно. Това каза пред БНР председателят на Съвета на директорите на БДЖ Григори Григоров. Той посочи, че често в БДЖ жертват графика, за да не се допускат големи инциденти. 

„Между 40 и 50 инцидента на месец се случват, това е тенденция, която не се е подобрила през последните 12 месеца, но през следващите 12 това ще бъде силно подобрено”, заяви Григоров.

По думите му основният проблем, който от холдинга не се успели да решат, е вътрешната организация на ремонтите, „която води до недостиг на подвижен състав и до по-ниско изпълнение на графика”. 

Около 300 вагона на средна възраст 35 години се използват от БДЖ. „До края на септември или началото на октомври ще бъде обявена поръчка за нови 6 локомотива и 10, които ще бъдат на 160 км/ч. Надяваме се за 12 месеца да бъдат доставени", обяви Григоров и добави, че има предвидени 64 млн. лева за подобряване на техническото състояние на влаковете, но може би няма да бъдат инвестирани изцяло през тази година, защото поръчките вървят бавно.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници