Столична община и граждани преговарят за паркирането в София

Столична община и граждани преговарят за паркирането в София
23 000 столичани са се включили до момента в инициираната от Гражданско движение „ДНЕС" подписка за отмяна на новите правила за т.нар. Синя зона в София. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Новите правила за паркиране в София ще обсъдят граждани и председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

В преговорите на 20 август ще участват представители на Гражданско движение „ДНЕС" и Фейсбук групата „Не на данък паркинг за живущите в зоните с платено паркиране", предаде БГНЕС.

Протестите и подписката срещу новите правила за паркиране в София, както и внесените в Общината обединени искания на „ДНЕС" и Фейсбук групата допринесоха за признанието на Столична община, че има недообмислени текстове в новата наредба.

Преди дни кметът Йорданка Фандъкова изрази готовността на Общината да започне от понеделник обсъждане на спорните текстове от Наредбата.

На 4 юни „ДНЕС" стартира своята инициатива „Новите правила за паркиране в София – РЕКЕТ И БЕЗЗАКОНИЕ НАД ГРАЖДАНИТЕ", като в същия ден бе внесен в Софийския административен съд и иск за отмяна на Наредбата за движението в Столична община.

Вечерта от 18:00 часа на площад „Славейков" участниците в преговорите в СО ще оповестят резултатите от стартиралия диалог в общината.

Протестиращите ще се представляват от Анжелика Цокова, Иван Лечев, Гергана Владкова, Апрахам Бенлиян, Румен Недялков.

23 000 столичани са се включили до момента в инициираната от Гражданско движение „ДНЕС" подписка за отмяна на новите правила за т.нар. Синя зона в София, която стартира на 17 юли и ще продължи до края на август.

#паркиране #София #Столичен общински съвет #Елен Герджиков #подписка #Анжелика Цокова #Иван Лечев #Синя зона

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници