Израел има сигнал за готвен атентат срещу пътнически самолет

Израел има сигнал за готвен атентат срещу пътнически самолет
Напоследък от оперативни източници постъпва все по-голям поток от съобщения за терористични актове срещу израелски и международни пътнически самолети. Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Израел е получил сигнал за подготовката на голям терористичен акт, чиято мишена е израелски пътнически самолет.

Силите за сигурност в Израел са приведени в повишена степен на готовност, тъй като има сериозни основания да се смята, че се готви голям терористичен акт, предаде израелската информационна агенция МИГНюз, цитирана от БТА.

Напоследък от оперативни източници постъпва все по-голям поток от съобщения за терористични актове срещу израелски и международни пътнически самолети, посочва агенцията.

Едновременно с това започнаха да постъпват жалби от сътрудници на израелските наземни служби на летища в чужбина, че пътници демонстративно ги фотографират.

Според високопоставени източници от израелското разузнаване, цитирани от МИГНюз, в подготовката за терористични актове са замесени членове на „Бригадата Ал Кудс" - подразделение за специални операции на иранския корпус революционни гвардейци, както и на ливанската ислямистка организация „Хизбула".

Засега организаторите на предполагаемата серия от зрелищни терористични нападения съсредоточават вниманието си върху събиране на оперативна информация и планиране.

Във връзка с повишеното ниво на опасност от терористични нападения е усилена охраната на израелски високопоставени лица, дипломати, военни и бивши ръководители на специалните служби, посочва МИГНюз.

#Израел #Иран #„Хизбула" #Ливан #терористична атака #пътнически самолет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници