Разследващите вече имат данни за поръчителя на кибератаката срещу НАП

Разследващите вече имат данни за поръчителя на кибератаката срещу НАП
A A+ A++ A

Декриптирани са вече няколко компютъра, иззети от офиса на "ТАД груп". Паролите за тях разследващите са разбрали от охранителните камери в помещенията на фирмата. В компютрите има огромно количество информация от хаквани бази с данни на банки, застрахователи и доставчици на различни комунални услуги.След хакването тези компании са били принуждавани да стават клиенти на фирмата за киберсигурност, твърдят антимафиотите.

Пред "По света и у нас" директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов заяви, че очаква да бъдат повдигнати обвинения на още замесени в аферата с кибератаката на НАП.

Разследващите вече имат данни и за поръчителя на източването и разпространението на лични данни.Ивайло Спиридонов, директор на ГДБОП: От разговорите, които са извадени от охранителната система става пък по категоричен начин ясно, че тези лица не действат сами. Че тези лица и действията им са съсредоточени срещу държавата и срещу българските граждани. Факт е, че има комуникации с лица, които в момента не живеят в България. Факт е, че след хакерската атака се провеждат разговори, които са фиксирани от въпросните камери с лица, на които им се докладва какво е направено и как е направено и какво би могло да се направи.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници