Нинова:  Правителството на Бойко Борисов е заплаха

Нинова:  Правителството на Бойко Борисов е заплаха
A A+ A++ A

Призоваваме президента да свика КСНС заради кризата с данните на 5 млн. българи  

Уважаеми колеги, Сигурна съм, че сте убедени, че това е най-големият пробив в системата за сигурност, който имаме в последните години. След Агенция митници, ГРАО, МВР, Министерство на правосъдието, Народното събрание, ЦИК, сега и НАП. Според нас става въпрос за четири неща. Първото е- корупция и некадърност, свързани заедно. 2 млрд. лв. са изхарчени за електронно правителство и резултатът е този поради некадърност, а вероятно и поради корупция. Много е интересно кой е правил системите, какви пари са плащани, срещу какви ангажименти. Вторият извод е, че става дума за безотговорност и безсилие.

Защо безотговорност? Премиерът, очевидно, шокиран от ситуацията, единственото, което можа да каже за тази безпрецедентна криза е, че имаме много добри хакери – вълшебници. Няма нещо по-безумно и безотговорно от страна на министър-председател в такъв критичен момент за всички ни. Безсилие – МВР започнаха с това, че руснак, женен за българка, вероятно ядосан на жена си, е решил да отмъсти на Горанов. Тази версия изчезна много бързо.  След това младият българин хакер- вълшебник бил направил това докато и тази версия не изчезна бързо. Всичко достигна до степен- прокуратурата сама да опровергае себе си и да го освободи, защото, видите ли, получили информация от НАП, че не е изтекла критична инфраструктура. Как да не е- 5 млн. българи, животът им, ЕГН-та, сметките, кредитите , имотът им и ипотеката им са на улицата.

От днес има информация, че хакерски сайтове са започнали да ползват тази информация. Даже IT специалисти предупреждават от сутринта, докато ние тук си седим затворени в този похлупак от самодостатъчност, че в този момент някой може да тегли кредит с данните на всеки българин. Фактите: 5 млн. българи са засегнати. Имали сме много кризи и при ваше управление и при наше - протести на земеделци, пенсионери, лекари, медицински сестри, сега има на полицаи и пожарникари. Никога не сме имали криза, от която са засегнати всички българи. Досега е било на недоволни от живота си групи, сега са всички 5 млн. – бедни и богати, инженери и работници, земеделци и учени, лекари и медицински сестри - всички 5 млн. са на показ и всеки може да злоупотреби с тях. Това е докато сме живи, защото не можем да си сменим ЕГН. Отсега,  докато сме живи, ние сме под заплаха. Уважаеми български, европейски и световни фирми, които сте регистрирани в България.

Търговските ви операции, контактите, преводите и цените на стоките ви - всичко е на показ. Конкуренцията може да ви убие за 24 часа.  Трета последица. От сутринта говорите за евроатлантически ценности. Европейската сигурност не е ли евроатлантическа ценност? Заплашена е. Колко европейски фирми от тези стотици хиляди, които оперират в България, са заплашени? Мисля че всички. Колко български фирми правят търговия, трансфери и транзакции с европейски? Ние сме част от ЕС и тази ситуация се отразява на цяла Европа.

Нали не мислите, че ще ни приемат в Шенген. Граждани за европейско развитие на България, лишихте ни и от тази последна възможност за развитие на България. Кога ще видим Шенген при този пробив? Какво е посланието за Европа? Правителството на Бойко Борисов е заплаха не само за собствеността, имота и живота на 5 млн. българи, а и за националната и европейската сигурност. На фона на тази катастрофа, която се случва, извън парламента,  абсолютно бодряшки и неадекватно днес, премиерът казва, че магистралите повишават доходите и следващата година е обещал 10% ръст на доходите. Уважаеми българи, Току що той ви задължи с нови 400 млн.лв. и ви подава залъгалката за 10% увеличение на доходите догодина.

Уважаеми българи, Бойко Борисов се подигра с живота, имотите, доходите ви и всичко в този момент. Прогледнете, че държавността се срива с часове, правителството е абсолютно неадекватно, неспособно и некадърно да овладее тази криза, не може да гарантира вашата лична собственост, тази на държавата и европейската такава. Бойко Борисов не може да се справи с тази криза и затова ние днес се обръщаме към президента Радев- да свика КСНС и ще го внеса писмено днес, там да се съберем всички и да вземем мерки, за да овладеем тази криза, макар че тя тепърва ще се развива. Последиците тепърва ще се усещат.

Единственото адекватно нещо, което можем да направим, е не да цъкате с език и да казвате, че не е истина, а да се съберем  и да мислим как да спрем кризата, да я овладеем и да гарантираме на хората, че всичко това, което причинихте, няма да им коства  пенсионните вноски, здравните осигуровки, имота, ипотеката, кредита, доходите. Длъжни сте да го направите. Затова се обръщаме към президента да свика КСНС и там да видим кой ще носи отговорност за тази ситуация – наказателна и политическа, и кой ще поеме отговорността да изведем  страната от състоянието, в което ГЕРБ я вкара.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »