Коко Динев: Взривът пред "Кошарите" е опит за дискредитация

Коко Динев: Взривът пред "Кошарите" е опит за дискредитация
Бизнесменът Коко Динев смята взрива до неговия ресторант за опит за дискредитирането му. Снимка: snews.bg
A A+ A++ A

Самоделната бомба, която избухна в четвъртък сутринта пред ресторант "Кошарите" в столичния квартал "Лозенец", е „опит за дискредитация" според собственика на ресторанта Коко Динев.

„Според мен това е опит за дискредитация, да се шуми около мен от някой, който ме мрази", заяви Коко Динев на излизане от СДВР в късния следобед, цитиран от агенция БГНЕС.

Бизнесменът обясни, че той не може да разбере „кой е този човек", който го мрази. Динев призна, че се смущава от това, което се случи днес сутринта.

"Не може да си се разхождат разни хора с взривни вещества и да си ги гърмят по центъра на София. Нормално е да ме смущава," посочи той.

Ресторантът "Кошарите" в столичния квартал "Лозенец" е собственост на известния бизнесмен с връзки във фолка Коко Динев.

Самоделната бомба е била поставена от външната стена на входа на известния ресторант в квартала - около преддверието. Тротиловият еквивалент е около 200 грама. Вижда се, че има паднала мазилка и интериорна стена. Счупени са част от лампите. В една от стените, която е напукана, се вижда дупка, където най-вероятно е бил поставен взривът. Няма пострадали хора.

Сигналът е подаден тази сутрин към 04.27 часа. Според разследващи най-вероятната причина за взрива е сплашване. Очевидец разказа, че по-рано са чували музиката от заведението, дразнело ги, но тази нощ нищо не са чули. Мъж, който живее в непосредствена близост до заведението, заяви, че музиката не е била силна.

Заместник-градският прокурор Божидар Джамбазов заяви, че е започнало досъдебно производство за взрива.

#МВР #самоделна бомба #квартал „Лозенец" #ресторант „Кошарите" #Коко Динев #Константин Динев #взрив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници