Взривът пред ресторанта в София е за сплашване, смята експерт по сигурността

Взривът пред ресторанта в София е за сплашване, смята експерт по сигурността
След като взривното устройство е поставено отвън, най-вероятно става въпрос за заплаха, а не за опит за убийство, посочи Иван Бояджиев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Взривът пред ресторант „Кошарите" в столичния квартал „Лозенец" най-вероятно е поставен за сплашване, коментира експертът по сигурността към Столична община Иван Бояджиев.

„След като взривното устройство е поставено отвън, най-вероятно става въпрос за заплаха, а не за опит за убийство," посочи Иван Бояджиев пред радио „Фокус".

Според него най-вероятната причина за взрива на самоделната бомба са неуредени финансови взаимоотношения и „други причини за сплашване" на собственика на заведението – Константин Динев.

„Ако устройството е било сложено вътре щетите щяха да са сериозни и най-вероятно щеше да има и жертви, тъй като 200 грама тротилов еквивалент не е никак малко количество," каза още Иван Бояджиев.

Столични криминалисти и служители на Специализираната дирекция „Оперативни технически операции" работят по сигнал, подаден към 04:27 часа в четвъртък сутринта

Самоделната бомба е била поставена от външната стена на входа на ресторанта в квартала.

От взрива няма пострадали хора. Огледите продължават и в момента. Районът временно е отцепен. Движението по участък от бул. „Никола Вапцаров" е спряно до приключване работата на СДОТО.

#ресторант „Кошарите" #квартал „Лозенец" #София #взрив #бомба #самоделна бомба #Константин Динев #Коко Динев #Иван Бояджиев #Столична община

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници